Πηγές
Παραπομπές και δημοσιεύσεις σχετικά με τη Κυτταρική Αγροκαλλιέργειας
Μετάβαση στην ενότητα:
blog posts
Explore articles, blog posts, industry insights and opinion pieces by the Cell Ag Greece team.
Βιβλια προσ αναγνωση
Μερικά φανταστικά βιβλία για να διαβάσετε σχετικά με την Κυτταρική Αγροκαλλιέργεια και το φαγητό
podcasts
Συζητήσεις μεταξύ δημιουργικών ανθρώπων, με θέμα το φαγητό, τη βιωσιμότητα, την κυτταρική αγροκαλλιέργεια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία
ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΑΓΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Δείτε χρήσιμα και εντυπωσιακά βίντεο, μαθαίνοντας περισσότερα για την κυτταρική αγροκαλλιέργεια.
How we could eat real meat without harming animals | TED (2021)
Isha Datar - New Harvest (12:44 mins)
Meat Without Animals: The Future Of Food| TEDx (2020)
Bruce Friedrich - GFI (13:41 mins)
The Future of Meat - Lab Grown Meat Explained (2021)
Matt Ferrell (13:24 mins)
Lab-Grown Real Meat is Finally Here (2021)
Bloomberg Quicktake (10:31 mins)
Solar Foods - Cellular Farming For A Better Future (2021)
Dilek Ercili-Cura (3:35 mins)
Animal-Free Animal Products With Cellular Agriculture (2021)
Hank Green - SciShow (4:56 mins)
State of the Industry: Cultivated meat (2020)
Blake Byrne - GFI (1:01:49 mins)
How Lab-grown meat is made (2020)
Interesting Egineering (5:41 mins)
Clean Meat 101 with Dr. Liz Specht (2018)
Dr. Liz Specht - GFI (14:44 mins)
Is cell-cultured meat ready for the mainstream? (2019)
Phoebe Bradford - Quartz (7:59 mins)
How is cultivated meat (a.k.a. cultured meat) made exactly? (2018)
Mosa Meat (1:55 mins)
Tasting the World’s First Test-Tube Steak (2018)
Jason Bellini - WSJ (9:54 mins)
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΑΓΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
Επιστημονικό υλικό και διαδικτυακά μαθήματα σχετικά με την Κυτταρική Αγροκαλλιέργεια και το Κρέας Κυτταροκαλλιέργειας
-
Η επιστήμη του κρέατος κυτταροκαλλιέργειας (GFI)
Μάθετε για την επιστήμη του κρέατος κυτταροκαλλιέργιας και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να φτάσουμε στην βιομηχανική παραγωγή.
-
Μάθημα Κυτταρικής Αγροκαλλιέργειας στο Πανεπιστήμιο (Tufts University, Kaplan Lab
Ένα πανεπιστημιακό μάθημα κυτταρικής αγροκαλλιέργειας, που εστιάζει κυρίως στην τεχνολογία του κρέατος κυτταροκαλλιέργειας (ή κρέατος in vitro, καλλιεργημένο κρέας, κλπ)
-
You Are What You Meat (New Harvest)
"Συνεργαστήκαμε με επιστήμονες στο πεδίο για να εξηγήσουμε πώς καλλιεργούμε κρέας στα εργαστήρια - και πότε μπορείτε να τα φάτε. Είναι η εισαγωγή σας στην επόμενη γεωργική επανάσταση".
-
IAP Cell Ag Μαθήματα (MIT)
Πώς θα μπορούσαμε να παράγουμε ζωικά προϊόντα χωρίς να σφάζουμε ζώα; Αυτά τα μαθήματα, σχεδιασμένα από φοιτητές και αποφοίτους του ΜΙΤ, παρουσιάζουν την κυτταρική αγροκαλλιέργεια: την παραγωγή ζωικών προϊόντων από κυτταρικές καλλιέργειες.
-
Zero to One on the basic science behind cultivated meat (Nathan Merzvinskis)
Αυτές οι ενότητες μάθησης θα σας μεταφέρουν από το μηδέν στο ένα στα θεμέλια της επιστήμης πίσω από το καλλιεργούμενο κρέας. Κάθε ενότητα διαρκεί περίπου 4 ώρες για να ολοκληρωθεί (16 ώρες συνολικά).
-
Κατάλογος Δημοσιεύσεων αχετικά με την καλλιέργεια κρέατος (GFI)
Ο Elliot Swartz (GFI) έχει συγκεντρώσει έναν κατάλογο ακαδημαϊκών εργασιών σχετικών με το καλλιεργούμενο κρέας σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται PaperPile. Ελέγξτε το και κατεβάστε όσο θέλετε!
-
Ακαδημαϊκές εργασίες σχετικά με τα θαλασσινά και τα ψάρια (GFI)
Η Claire BomkampI (GFI) συνέταξε έναν κατάλογο ακαδημαϊκών εργασιών σχετικών με τα καλλιεργούμενα θαλασσινά. Μπορείτε να φιλτράρετε για να βρείτε ακριβώς τις εργασίες που θέλετε! Δυστυχώς, ορισμένες από τις εργασίες δεν εχουν ανοιχτή πρόσβαση, οπότε δεν μπορείτε να τις δείτε χωρίς αγορά ή άλλη θεσμική πρόσβαση.
Industry & entrepreneurship
State of the Industry Report: Cultivated Meat (GFI)
Ενημερωθείτε για την παγκόσμια βιομηχανία κρέατος που καλλιεργείται. Αυτή η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς το εμπορικό τοπίο, τις επενδύσεις, τις ρυθμιστικές εξελίξεις και την επιστημονική πρόοδο στον ταχέως επιταχυνόμενο τομέα της παραγωγής κρέατος μέσω της κυτταρικής γεωργίας.
Ανάλυση της Βιομηχανίας (GFI)
Περισσότεροι καταναλωτές από ποτέ ζητούν εναλλακτικές πρωτεΐνες που να είναι εξίσου νόστιμες, προσιτές και προσβάσιμες με τα συμβατικά προϊόντα. Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εργάζεται για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου, ασφαλούς και δίκαιου συστήματος τροφίμων, συνεργαζόμαστε με εταιρείες και επενδυτές σε όλο τον κόσμο για την προώθηση επενδύσεων, την επιτάχυνση της καινοτομίας και την κλιμάκωση της αλυσίδας εφοδιασμού - και όλα αυτά ταχύτερα από ό,τι θα επέτρεπαν οι δυνάμεις της αγοράς από μόνες τους.
The Good Food Startup Manual (GFI)
Ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε μια εταιρεία εναλλακτικών πρωτεϊνών. Το εγχειρίδιο Good Food Startup Manual παρουσιάζει έναν βήμα προς βήμα οδηγό για να μετατρέψετε την ιδέα σας σε ένα βιώσιμο προϊόν και μια βιώσιμη εταιρεία. Ο οδηγός προσφέρει υποστήριξη για κάθε βήμα κατά μήκος της διαδρομής μέχρι την ανάπτυξη της κλίμακας και πέραν αυτής.
Επιχειρηματικότητα και Εναλλακτικές Πρωτείνες (GFI)
Η έναρξη μιας επιχείρησης μπορεί να είναι μια πρόκληση και η GFI είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Οι πόροι μας υποστηρίζουν κάθε βήμα του σχεδιασμού, της εκκίνησης και της ανάπτυξης μιας νεοσύστατης επιχείρησης εναλλακτικών πρωτεϊνών.
Reducing the price of alternative proteins
Along with taste and accessibility, price is part of the trifecta of key consumer drivers of interest in alternative proteins. Learn about the current price landscape, consumer insights on price, and pathways to price parity.
General Content about Cellular Agriculture
-
GFI: Εναλλακτικές Πρωτεΐνες: τι, γιατί και πώς
Το Good Food Institute είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εργάζεται διεθνώς για την επιτάχυνση της καινοτομίας στον τομέα των εναλλακτικών πρωτεϊνών.
-
New Harvest: Χτίζοντας το πεδίο της κυτταρικής αγροκαλλιέργειας
Το New Harvest είναι ένα χρηματοδοτούμενο από δωρητές ερευνητικό ινστιτούτο που προωθεί την επιστήμη πίσω από το κρέας κυτταροκαλλιέργειας.
-
WhatIsCultivatedMeat.com: Τι έιναι το Kρέας Kυτταροκαλλιέργειας?
Το WhatIsCultivatedMeat.com είναι μια διεπιστημονική γνωσιακή βάση που διερευνά την επιστήμη της κυτταρικής αγροκαλλιέργειας και του καλλιεργημένου κρέατος.
-
Protein Directory: Βάση δεδομένων εταιρειών εναλλακτικών πρωτεϊνών
Συνδεθείτε με 1400+ εταιρείες φυτικής προέλευσης, ζύμωσης και κυτταροκαλλιέργειας μέσω της μεγαλύτερης παγκόσμιας βάσης δεδομένων εναλλακτικών πρωτεϊνών.
-
The KET Maps — FoodTech Industry Landscapes
The KindEarth.Tech (KET) food tech maps include The New Protein Landscape, The New Dairy Landscape, and sub-maps such as alternative cheese, plant-based
-
90 Reasons to Consider Cellular Agriculture
"90 Reasons" είναι ένας κατάλογος των μελλοντικών οφελών που μπορεί να προσφέρει η κυτταρική αγροκαλλιέργεια με την εισαγωγή της στην παραγωγή παγκόσμιας κλίμακας. Gasteratos, Kristopher, 2019.
studies and assessments about cultivated meat
-
Anticipatory LCA and TEA of commercial cultivated meat production
A summary of key findings and future directions: Anticipatory life cycle assessment (LCA) and techno-economic assessment (TEA) of commercial cultivated meat production, March 09, 2021 Elliot Swartz, Ph.D.
-
TEA of cultivated meat. Future projections for different scenarios
In this report we make a Techno-Economic Analysis (TEA) for the production of cultivated meat (CM) at industrial scale, in 2030, based on primary data from companies, November, 2021.
-
LCA of cultivated meat. Future projections for different scenarios
In this prospective Life Cycle Assessment (LCA) study of cultivated meat (CM, also sometimes referred to as cell-based meat, clean meat, cultured meat and in-vitro meat) we provide insight into the environmental impact of this product when produced at commercial scales in 2030, February, 2021.
-
Lab-grown meat is supposed to be inevitable. The science tells a different story.
Joe Fassler focuses on the commercial viability of cultivated meat and highlights some of the challenges of the industry, September, 2021.
-
George Peppou: Cultured meat was never inevitable
Article by George Peppou, CEO & Founder of cultivated meat company "Vow Foods", September, 2021.
-
Scale-up economics for cultured meat
This analysis examines the potential of “cultured meat” products made from edible animal cell culture to measurably displace the global consumption of conventional meat. David Humbird June, 2021.